Sporočilo
  • Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za prijavo ter navigacijo. Z uporabo naše strani dovolite uporabo teh piškotkov na vaši napravi.

GNSS (GPS) sprejemniki

Do nedavnega smo govorili o GPS sprejemnikih. Včerajšnji sprejemniki so večinoma uporabljali le ameriški GPS (Global Positioning System), današnji uporabljajo tudi ruski GLONASS (GLObalnaya NAvigatsionnaya Sputnikovaya Sistema), nekateri pa so že pripravljeni na jutrišnji evropski GALILEO.

 

Triumph Javad

 

 

 

 

Triumph Javad

- konstelacije satelitov: GPS, GLONASS, GALILEO

- signali: L5, L2C

- natančnost: 1cm

- ocena: Izjemno hitri procesorji, izboljšani algoritmi in občutljiva antena omogočajo zanesljivo delovanje v pogojih, ko večina konkurence odpove, npr. pod krošnjami.

- programska podpora: Za delo s sprejemnikom imamo razvit lasten Software (Loger v. 4.5) v Slovenščini. Uporablja se lahko poljuben dlančnik (Pocket PC). Priporočamo TDS Nomad.

ashtech

 

 

ProMark 500 Ashtech

- konstelacije satelitov: GPS, GLONASS, GALILEO združljivost

- natančnost: 1cm

- ocena: GPS sprejemnik ProMark 500 je najnovejši Magellan-ov izdelek. Je bistveno lažji in manjši od predhodnika (Z-MAX). Nova izboljšana BLADE tehnologija omogoča še hitrejše in zaneslivejše doseganje RTK delovanja.

- programska podpora: Za delo s sprejemnikom imamo razvit lasten Software (Loger v. 4.5) v Slovenščini. Uporablja se lahko poljuben dlančnik (Pocket PC). Priporočamo TDS Nomad.

 

zmax

 

 

GPS Z MAX Ashtech

- konstelacije satelitov: GPS, GLONASS

- natančnost: 1cm

- ocena: Z-MAX je predhodnik sprejemnika ProMark 500 in ga ne izdelujejo več. Predstavlja zelo dober kompromis med ceno in kvaliteto. Glavna pomanjklivost: ne uporablja GLONASS satelitov. GPS sprejemnik Z Max proizvajalca Thales navigation (bivši ASHTECH) je idealen za enostavno in precizno delo na terenu. Prilagojen je tako, da lahko z njim dela en izvajalec, cel sistem je v enem kosu na nosilnem drogu, brez povezovalnih kablov. Za posebne delovne razmere pa si lahko omislite varianto, da nosite sprejemnik ob boku ali v nahrbtniku. Hitro dosega RTK in deluje do 50 km od bazne postaje. Odlikuje ga visoka natančnost meritev ter enostavnost pri delu z njim.

- programska podpora: Za delo s sprejemnikom imamo razvit lasten Software (Loger v. 4.5) v Slovenščini. Uporablja se lahko poljuben dlančnik (Pocket PC). Priporočamo TDS Nomad.

 

Na podlagi dolgoletnih izkušenj vam ponujamo:

  • svetovanje pred nakupom

  • svetovanje pri prehodu na nov sistem

  • vzdrževanje in servis opreme