Sporočilo
  • Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za prijavo ter navigacijo. Z uporabo naše strani dovolite uporabo teh piškotkov na vaši napravi.

Pričetek projekta »OliFLY- Sistem za daljinsko spremljanje oljčne muhe«

Naslednjih šest mesecev se bo ekipa Harpha Sea mudila po oljčnikih še pogosteje kot doslej.

S prvim junijem smo namreč pričeli z novim projektom, »OliFLY-Sistem za daljinsko spremljanje oljčne muhe«, ki je sofinanciran v okviru projekta FRACTALS (Future Internet Enabled Agricultural Applications). Sistem OliFLY bo deloval na osnovi pametne aplikacije za android in iOS, ki bo oljkarjem prihranila čas in denar.

Oljčna muha je največji škodljivec, ki lahko povzroči tudi do 100 % izgubo pridelka ter močno zmanjšuje kakovost in pridelek oljčnega olja. Z uporabo naše pametne aplikacije, opremljene s prikazom slike pasti za škodljivce v oljčniku v realnem času, bodo pridelovalci lahko spremljali spremembe populacije oljčne muhe iz udobja njihovih domov ali pisarn. Tako se bodo na spremembe lahko pravočasno odzvali ter rešili svoj pridelek, ohranili njegovo kakovost, zmanjšali stroške za pesticide in delo, predvsem pa prispevali k izboljšanju okoljske varnosti, zdravja in kmetijske trajnosti.

Vabljeni k spremljanju informacij o razvoju in testiranju produkta OliFLY tudi na naši Facebook strani.

»Projekt je sofinanciran s strani FRACTALS (Future Internet Enabled Agricultural Applications, št. FP7 projekta632874), v okviru finančnega okvirja Evropske komisijefractalsaccelerateec_logo